Raadsleden schrijven

Verslag reis Gödöllõ door de raadsleden van Wageningen

Niet alleen leerzaam, maar ook gezellig, verrassend en verfrissend om met een brede groep Wageningers zo intensief op te trekken. Als raadsleden keken we vooral naar hoe effectief de stedenband is en daarvoor mochten wij meedelen van veel van de activiteiten van anderen Zo bezochten we de “Nederlands Hongaarse Stedenbanden Conferentie”, waar met vertegenwoordigers van Hongaarse en Nederlandse gemeenten de successen en leerpunten uitgewisseld werden.. Als gemeenteraadsleden voerden daarnaast een gesprek met collega raadsleden uit Gödöllö over infrastructuur van fietspaden, versterking van toerisme en organisatie van de sportbewegingen.

ImageHandler 3 Bij de Damjanich basisschool keken we achter de schermen en proefden aan de presentatie over de (vele) Wageningse bevrijdingsmonumenten. Een prachtig resultaat om de geschiedenis te illustereren, en dat als “hergebruik”ook in de Wageningse toerismemarkt gezet kan worden. Bij de school viel ons op dat veel aandacht is voor drama en sport. En dat Hongaren met de beschikbare middelen beter in staat zijn ruime en adequate huisvesting te realiseren.
We bezochten de winkel van de vrouwengroep Regina. Deze winkel is de plek waarin spullen worden verkocht om arbeidsparticipatieprojecten deels te financieren, maar dient ook als zoete inval. De vergelijking met ons Stadsatelier drong zich op. Het assortiment uitwisselen ligt voor de hand, maar ook de Wereldwinkel kan als handelspartner goede dienst bewijzen.
Bij de “Modern Art Studio” lieten we ons inspireren door de opzet van ateliers annex expositieruimte in een voorheen leegstaande kantoorvilla. Uitwisseling van artiesten uit Gödöllö en Wageningen en hun werk lijkt vorm te krijgen.
ImageHandler 4Last but not least de markt op zaterdag. Naast een drukbezochte informatiekraam nam Wageningen deel aan de kookwedstrijd in de open lucht met 20 deelnemers uit Gödöllö. Onze Selina Brandjes kreeg een eervolle vermelding. Een dergelijk initiatief zou een een attractieve toeristische trekker voor Wageningen kunnen zijn.
Al met al een constateren we een breed en duurzaam draagvlak voor deze verbinding van mensen over grenzen heen van stad, land en cultuur.
Greet, Mathilde, Roeland, Werner.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s