ILL Scill Squad

Verslag bezoek aan Gödöllõ door iLL Skill Squad De reis van iLL Skill Squad naar Gödöllõ was een zeer aangename ervaring met bijbehorende uitwisseling van cuisine en taalkennis met onze gastgezin. Bij aankomst werden wij zeer warm onthaald door de kok van het huis die al een tijdje een grote pot met Goulash boven het vuur had laten pruttelen. Maar we mochten niet beginnen voordat een shot schnaps, gebrouwen van fruit uit eigen achtertuin, achterover werd gegooid.
Wij verbleven op een manage net buiten de stad Gödöllõ. Het was een goed uitgeruste en vooral heel nette manege. De eigenaar, die met elk uur steeds meer een deel van ons begon te worden, heeft ons met alle trots al zijn paarden en grond laten zien. Hij legde uit dat zijn paarden heel goed getraind zijn en van goede afkomst zijn. De manege wordt beheerd door een team van heel enthousiaste mensen die, wat later bleek tijdens ons bezoek aan Hongaars uitgaansleven, niet beroerd zijn om een drankje of twee te doen om vervolgens 7 uur in de ochtend weer op het manege paraat te staan.
Ons eerste dag in Gödöllõ hebben wij het plaatselijke universiteit bezocht.ill skill 1 Op het eerste gezicht leek het een oudbollig en stoffig instituut wat gehuisvest was in een bijna vintage gebouw. Doch was het een heel moderne universiteit wat bleek uit de woorden van een van de professoren die wij hadden gesproken tijdens een pauze van een les. De leraar was enthousiast om onze verhalen te horen omdat hij zelf al meerdere keren in Wageningen was geweest. Hij bood ons aan om onze kunsten te vertonen aan het begin van de les om zodoende de leerlingen klein beetje energie te geven voor het aanvang van het tweede gedeelte van zijn les. En toen gingen wij voor de eerste keer los!
Helemaal opgewarmd voor het echte werk hebben wij les gegeven aan de scholieren van lokale basis school dat aangevuld werd door de jongens en meisjes uit Wageningen. Na de workshop  hebben wij een van onze shows gepresenteerd tussen allemaal andere presentaties van lokale talenten. Zo was er een jazzband en een goed getrainde jongens en meisjes van een turnvereniging onderdeel van de voorstelling.
ill skill 2In de middag van de laatste dag was er een grote markt, een traditie voor de zuster steden bezoek, waar iLL Skill Squad de OFFICE show heeft opgevoerd. Het was een koude en enigszins sombere dag wat nooit een fijne uitgangspunt is om op te treden. Desalniettemin waren Hongaarse gezichten opgelicht met glimlach en verbazing tijdens onze show en kregen wij volop enthousiaste reacties achteraf.
De zelfde dag hebben wij tijdens het laatste diner ontzetten fijne gesprekken gehad met de heer des huizes van ons gastgezin. Hij vertelde ons over zijn zaak en wat zijn toekomst wensen zijn. Wij op onze beurt vertelden wat wij doen en willen gaan doen in de nabije toekomst. Wij lieten een opname van onze shows zien in Hongarije en enkele beelden van onze shows in Nederland. Hij stelde voor om uit te gaan in Budapest. En toen gingen wij voor de tweede keer los!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s